EN  NL  FR  IT  DE  ES  US

Press-room

BRABANTIA BEHAALT CRADLE TO CRADLE BRONZE CERTIFICAAT VOOR BRABANTIA IRONING BOARDS

Het in Valkenswaard gevestigde familiebedrijf Brabantia is een flinke stap dichter bij hun ´100% recycling’ ambitie. Deze maand haalden zij het Cradle to Cradle Certified™ Bronze certificaat voor haar productgroep `Brabantia Ironing Boards’, die 83 producten telt. Het certificaat werd vrijdag 29 januari 2016 overhandigd door Hein van Tuijl en Lars Luscuere van EPEA Nederland. EPEA Nederland heeft Brabantia begeleid in het certificeringstraject.

De betreffende productgroep is bijzonder aangezien er een buitengewoon grote hoeveelheid producten wordt omschreven. Het certificaat volgt op een al eerder behaald C2C Bronze certificaat op een selectie huishoudelijke artikelen (28), waaronder pedaalemmers. Met 111 Cradle to Cradle producten in totaal is Brabantia één van de grootste certificaathouders wereldwijd. Opmerkelijk is dat het bedrijf bij aanvang al het niveau Bronze  heeft behaald en daarmee certificeringniveau ´Basic’ voorbijstreeft.

Het certificaat toont aan dat Brabantia producten passen binnen een circulaire economie op basis van Cradle to Cradle. Brabantia heeft aangekondigd ontwikkelingen op dit gebied te blijven doorzetten. Een verdere groei van het C2C productportfolio ligt in de planning.

Over Cradle to Cradle CertifiedTM
Het Cradle to Cradle certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan strenge duurzaamheidsrichtlijnen met het oog op materiaalgebruik en recycling van de producten, en water- en energiegebruik en sociale verantwoordelijkheid in het productieproces. De Cradle to Cradle CertifiedTM productstandaard en controle op naleving hiervan wordt gevoerd door Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Een overzicht van alle C2C Certified producten en meer details over de certificeringscriteria vindt u op www.c2ccertified.org.

Over EPEA Nederland
EPEA Nederland werkt aan de ontwikkeling van Cradle to Cradle® oplossingen met bedrijven, overheden en NGO´s. Hierbij hanteren we een brede benadering, waarbij we vanuit eigen expertise én in samenwerking met partners, tot totaaloplossingen komen. Het ontwikkelen van een positive footprint is onze missie, een transitie van lineaire naar circulaire bedrijfsmodellen is hier onderdeel van. www.epea.nl

Imagenes